FAQ

نحوه عملکرد
faq

کویید ۱۹

من درباره ابتلای به کووید ۱۹ نگران هستم. چقدر باید نگران این بیماری باشم؟

این سؤال، در حال حاضر سؤال خیلی از خانواده‌هاست. اطلاعات زیادی در مورد کووید ۱۹ در رسانه‌ها منتشر می‌شود و این امر باعث شده اکثر ما دچار دلواپسی و سردرگمی بشویم.
سازمان جهانی بهداشت می‌گوید اگر در جایی هستید که مواردی از ابتلای به بیماری گزارش شده است، امکان مواجهه شما و هر یک از افراد خانواده شما با کرونا ویروس جدید وجود دارد. تعداد زیادی از مردم به خصوص کودکان و جوان‌ترها احتمالاً فقط علائم خفیف بیماری را تجربه خواهند کرد، اما بعضی نیز علائم شدیدتری خواهند داشت که نیاز به مداوا و مراقبت در بیمارستان دارند. افرادی که علائم خفیف بیماری را دارند می‌توانند بیماری را به سایرین انتقال دهند. این بدین معنی است که بهترین راه برای محافظت از خانواده و جامعه پیروی از اقدامات پیشگیرانه اساسی مثل مسائل مربوط به بهداشت دست‌ها و دستگاه تنفسی در خانه و بیرون از خانه است. همچنین اطمینان حاصل کنید که از تمام توصیه‌های بهداشتی نهادهای مسئول در حوزه بهداشت و درمان محل زندگی خود درباره محدودیت‌های تجمع و سفر کردن مطلع هستید و از آن‌ها پیروی می‌کنید.
با مراجعه به لینک زیر می‌توانید از جزئیات بیشتر جدیدترین نسخه تمام توصیه‌های سازمان جهانی بهداشت آگاه شوید:


https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public
 

من به فرزندم شیر می‌دهم. آیا در صورت ابتلای من به کووید ۱۹، او نیز به این بیماری مبتلا خواهد شد؟ برای محافظت از فرزندم در مقابل این بیماری چه می‌توانم بکنم؟

شیردهی به کودک برای والدینی که به تازگی بچه‌دار شده‌اند، می‌تواند چالش‌های زیادی داشته باشد و به خصوص در این برهه زمانی می‌تواند باعث دلواپسی  بشود. از آنجایی که مسائل مربوط به این بیماری هر روز در حال تغییر و تحول است ، این مسئله هنوز مشخص نیست. با مراجعه مرتب به وبسایت سازمان جهانی بهداشت، پیرو آخرین به ‌روزرسانی‌های پیرامون این مسئله باشید. در صورتی که احساس سختی و مشکل می‌کنید حتماً با پزشک خود مشورت کنید.توصیه پزشک هر چه که باشد، حتماً از این امر اطمینان حاصل کنید که شما و هر فرد دیگری که در شیردهی به فرزندتان به شما کمک می‌کند، قبل و بعد از جابجایی تجهیزات شیردهی و یا کودک از قواعد بهداشت دست یکسان پیروی می‌کنید.
با مراجعه به لینک زیر می‌توانید از جزئیات بیشتر جدیدترین نسخه تمام توصیه‌های سازمان جهانی بهداشت آگاه شوید:

https://www.who.int/news-room/q-a-detail/q-a-on-covid-19-pregnancy-childbirth-and-breastfeeding 

آیا ممکن است فرزندم از طریق مصرف محصولات تعذیه کودک نستله به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شود؟

ما در نستله، همواره از پروتکل‌های سختگیرانه بهداشتی و کنترل عفونت پیروی می‌کنیم و تضمین می‌کنیم که تمام مواد غذایی ما برای خانواده شما سالم و ایمن هستند. البته ما در این دوره نگران‌کننده، تمام پروتکل‌های خود را مورد بازبینی قرار داده‌ایم و برای تضمین اینکه محصولی سالم و ایمن برای شما و فرزندتان تهیه می‌کنیم، معیارها و شاخص‌های جدیدی تعریف کردیم. هیچ خطری فرزند شما را از جانب محصولات تعذیه کودک تولیدی ما و ابتلا به بیماری کووید ۱۹ تهدید نمی‌کند. اگرچه در صورتی که تصمیم دارید به فرزندتان شیر خشک بدهید، ضروری است از قواعد توصیه‌شده بهداشت دست‌ها پیروی کنید.

توصیه سازمان جهانی بهداشت این است که برای کاهش ریسک انتقال بیماری از طریق تماس، پیش از دست زدن به بطری و یا جابجایی شیرخشک و دست زدن به کودک، دست‌های خود را به مدت حداقل ۲۰ ثانیه  با آب و صابون بشویید. همچنین حتماً تمام سطوح را که احتمال آلودگی دارند، به طور منظم و تمام تجهیزات شیردهی و غذا دادن به طور مناسب ضدعفونی و استریل کنید. سازمان جهانی بهداشت توصیه می‌کند اگر برای غذا دادن به کودک خود احساس سختی می‌کنید، در صورت امکان می‌توانید از افراد دیگری بخواهید تا به شما در این کار کمک کنند، اما همچنان باید از رعایت قواعد پروتکل‌های بهداشتی توسط آن‌ها اطمینان حاصل کنید. اگر شما و یا کسی که به شما در غذا دادن کمک می‌کند و یا پرستار بچه، علامتی مثل سرفه یا سایر علائم تنفسی را داشته باشید، باید در صورت امکان از ماسک استفاده کنید تا ریسک انتقال بیماری به کودک را در هنگام جابجایی کاهش دهید. از این امر اطمینان حاصل کنید که می‌دانید چگونه باید به صورت ایمن از ماسک استفاده کنید وسپس آن را دور بیندازید و اگر در این رابطه مطمئن نیستید، با پزشک خود مشورت کنید.


با مراجعه به لینک زیر می‌توانید از جزئیات بیشتر جدیدترین نسخه تمام توصیه‌های سازمان جهانی بهداشت آگاه شوید:


https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public
 

آیا با اینکه دستورالعمل‌های آماده‌سازی اشاره‌ای به لزوم استریل کردن کردن بطری نکرده است، لازم است این کار را بکنم؟

 

بله. سازمان جهانی بهداشت توصیه می‌کند تمام تجهیزات غذا دادن به کودک؛ شامل بطری‌ها، پستانک‌ها، قاشق‌ها و کاسه‌ها که توسط کودک استفاده می‌شوند، باید همواره تمیز، ضدعفونی و استریل شوند. حتماً تمام تجهیزات تغذیه کودک را ابتدا در آب تمیز کنید و سپس اگر تجهیزات نسبت به حرارت مقاوم هستند، آن‌ها را بجوشانید و استریل کنید و یا با محلول الکلی مناسب سطح را تمیز و ضدعفونی کنید.
اگر در مورد اینکه در شرایط خاص چه کاری باید انجام دهید، مطمئن نیستید، نگران نباشید و با پزشک خود یا کسی که می‌تواند شما را کمک کند، مشورت کنید.

با مراجعه به لینک زیر می‌توانید از جزئیات بیشتر جدیدترین نسخه تمام توصیه‌های سازمان جهانی بهداشت آگاه شوید:
 

https://www.who.int/news-room/q-a-detail/q-a-coronaviruses
 

چگونه می‌توانم از فرزندم در مقابل بیماری کووید ۱۹ محافظت کنم؟

سازمان جهانی بهداشت به وضوح اعلام می‌کند که هنوز اطلاعات کافی درباره چگونگی و میزان تأثیرات کووید ۱۹ چه روی نوزادان و کودکان در سنین مختلف وجود ندارد، اما در مجموع می‌توان گفت که موارد گزارش‌شده ابتلا به این بیماری در کودکان و بچه ‌های کوچکتر، کمتر از سایر گروه‌های سنی است و به نظر می‌رسد معمولاً این بیماری در کودکان به شدت بقیه گروه‌های سنی نخواهد بود. بعضی از افرادی که به بیماری مبتلا می‌شوند ممکن است بیماری شدیدتری را تجربه کنند و مشکلاتی نظیر ذات ‌الریه و مشکلات حاد تنفسی برای آن‌ها ایجاد شود، اما به نظر می‌رسد معمولاً این دسته افراد از میان افراد مسن‌تر و یا کسانی هستند که بیماری‌های زمینه‌ای دارند. با این حال، ما می‌دانیم که افراد از هر رده سنی که باشند امکان ابتلا به بیماری و تشدید علائم آن را دارند، از این رو لازم است که برای محافظت از خود، خانواده و اطرافیانتان وقت بگذارید و بعضی اقدامات پیشگیرانه اضافه را رعایت کنید.
اطلاعاتی که در حال حاضر توسط سازمان  بهداشت جهانی منتشر شده به ما می‌گویند که ما ممکن است از طریق افرادی که به بیماری کووید ۱۹ مبتلا هستند و لمس کردن چشم‌ها، دهان و یا بینی پس از لمس اشیا یا سطوح آلوده به این بیماری مبتلا شویم. این بیماری از طریق قطرات کوچکی که با سرفه، عطسه و یا بازدم از بینی یا دهان فرد بیمار خارج می‌شوند از فرد بیمار به سایر افراد منتقل می‌شود. از آنجایی که این قطرات کوچک ممکن است روی سطوح فرود بیایند و برای مدتی آنجا بمانند ، شستن معمول دست‌ها و رعایت اصول بهداشتی مربوط به دستگاه تنفسی برای جلوگیری از گسترش بیماری و محافظت از خود و فرزندتان در مقابل این بیماری بسیار مهم و ضروری هستند. حتماً پیش از اینکه خودتان ، فرزندتان را لمس یا جابجا کنید ، دست‌هایتان را برای مدت حداقل ۲۰ ثانیه با آب و صابون بشویید و در مورد سایرین نیز که با فرزندتان در تماس هستند از این امر اطمینان حاصل کنید. اطمینان حاصل کنید که شما و اطرافیانتان از اصول بهداشتی مربوط به دستگاه تنفسی پیروی می‌کنید؛ یعنی وقتی عطسه یا سرفه می‌کنید، جلوی دهان و بینی خود را با دستمال کاغذی و یا داخل آرنج خود بپوشانید و دستمال کاغذی مصرف‌شده را فوراً دور بیاندازید و پس از آن نیز از قواعد مربوط به بهداشت دست‌ها پیروی کنید. ممکن است شستن دست‌ها برای کودکان سخت و آزاردهنده باشد و بچه‌های کوچکتر نیز برای شستن دست‌هایشان به کمک شما نیاز خواهند داشت. شستن دست را به بخش از فعالیت‌های روتین روزانه فرزندتان تبدیل کنید، به خصوص وقت‌هایی که از بیرون وارد خانه می‌شوید و قبل و بعد از وعده‌های غذایی. برای شستن دست‌ها از آب و صابون استفاده کنید. درصورتی که به آب و صابون دسترسی ندارید نیز از محلول‌های ضدعفونی‌کننده مبتنی بر الکل استفاده کنید.
        
با مراجعه به لینک زیر می‌توانید از جزئیات بیشتر جدیدترین نسخه تمام توصیه‌های سازمان بهداشت جهانی آگاه شوید:
 

https://www.who.int/gpsc/clean_hands_protection/en/ 

همچنین ممکن است فرد با تنفس کردن قطرات کوچکی که مستقیماً از دهان یا بینی فرد بیمار خارج شده‌اند، به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شود. به همین دلیل است که رعایت فاصله ۱.۵ متری از سایرین بسیار مهم و ضروری است.
برای محافظت از فرزندتان در این دوره، لازم است که تعاملات خود با افرادی که ممکن است که بیمار باشند به حداقل ممکن برسانید؛ یعنی تا جایی که می‌توانید از بیرون بردن کودکان، ملاقات دوستان و افراد خانواده و رفتن به دورهمی‌ها با جمعیت زیاد خودداری کنید. لازم است تمام افرادی که با کودک شما در تعامل و تماس هستند، از قواعد بهداشتی مربوط به دست‌ها و دستگاه تنفسی پیروی کنند. شاید رعایت این موارد سخت و چالش‌برانگیز باشد، اما رعایت تمام این موارد در این برهه زمانی لازم و ضروری است و به کاهش ریسک گسترش ویروس کمک می‌کند. اطمینان حاصل کنید که از آخرین توصیه‌های سازمان‌های کشوری و محلی مسئول و قانونگذار در امور بهداشتی مطلع هستید. 

با مراجعه به لینک زیر می‌توانید از جزئیات بیشتر جدیدترین نسخه تمام توصیه‌های سازمان بهداشت جهانی آگاه شوید:
 

https://www.who.int/news-room/q-a-detail/q-a-coronaviruses
 

من به بیماری کووید ۱۹ مبتلا هستم (یا با بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در تماس بوده‌ام)، برای محافظت از فرزندم چه کار می‌توانم بکنم؟

اگر شما و یا یکی از اعضای خانواده شما علائم کووید ۱۹ را دارید و یا با فردی که ابتلایش به کووید ۱۹ تأیید شده، تماس داشته‌اید، لازم است در اسرع وقت اقدامات درمانی و پزشکی را مدنظر قرار دهید. 
سازمان بهداشت جهانی توصیه‌های واضحی برای کاهش ریسک گسترش بیماری دارد. اگر فکر می‌کنید علائم بیماری کووید ۱۹ را دارید و یا با فردی که این بیماری مبتلا بوده تماس داشته‌اید، بهترین راه برای اطمینان از اینکه فرزندتان و سایر اعضای خانواده را در معرض بیماری قرار نمی‌دهید این است که تماس خود با آن‌ها را محدود کنید و با رعایت قواعد بهداشتی مربوط به بهداشت دست‌ها و دستگاه تنفسی، ریسک گسترش بیماری را کاهش دهید. این کار می‌تواند بسیار سخت باشد ولی برای کاهش احتمال گسترش بیماری لازم و ضروری است.
اگر تست کووید ۱۹ شما مثبت بوده و در حال گذراندن دوره درمان خود در خانه هستید، لازم است از پروتکل توصیه ‌شده توسط پزشک خود و سازمان جهانی بهداشت برای قرنطینه خودتان پیروی کنید. راهنمای سازمان بهداشت جهانی در حال حاضر ماندن در خانه و محدود کردن تعاملات بین شما و سایر افراد خانواده را شامل می‌شود. همچنین توصیه شده است که علاوه بر رعایت بهداشت دست‌ها، پوشیدن ماسک در هرجایی که امکان آن فراهم است و رعایت نکات مربوط به بهداشت دستگاه تنفسی، در اتاق مخصوص خودتان و جدای از بقیه اعضای خانواده اقامت داشته باشید و این اتاق تهویه مناسبی داشته باشد. اگر به شما گفته شده که از ماسک استفاده کنید، حتماً از آشنایی با روش سالم استفاده و دورانداختن ماسک اطمینان حاصل کنید. همچنین سازمان جهانی بهداشت توصیه می‌کند که از وسایل و ظروفی استفاده کنید که با فرزندتان و سایر اعضای خانواده مشترک نیستند و تمام سطوحی که احتمال آلودگی دارند به طور منظم و در حالی که از دستکش و سایر تجهیزات ایمنی در دسترس استفاده می‌کنید تمیز شوند. از آشنایی با نحوه صحیح استفاده و دورانداختن این تجهیزات اطمینان حاصل کنید. اگر در مورد کارهایی که باید انجام دهید اطلاعات و اطمینان کامل ندارید از پزشک خود مشورت بخواهید.
          

با مراجعه به لینک زیر می‌توانید از جزئیات بیشتر جدیدترین نسخه تمام توصیه‌های سازمان جهانی بهداشت آگاه شوید:
 

https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public/‎
 

من چند فرزند دارم، اگر یکی از آن‌ها به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شود، چگونه می‌توانم از بقیه محافظت کنم؟

مراقبت از فرزند بیمار حتی در بهترین شرایط ممکن هم بسیار سخت و چالش‌برانگیز است. این طبیعی است که در این برهه زمانی کمی نگران باشید و اگر فرزند شما هر یک از علائم بیماری را داشت باید فوراً برای دریافت توصیه‌ها و مراقبت‌های پزشکی و درمانی اقدام کنید.
اگر یکی از فرزندانتان علائم بیماری کووید ۱۹ را دارد یا با فردی که بیماری او تأیید شده است در تماس بوده و یا تست خودش برای کووید ۱۹ مثبت شده است و در خانه از او مراقبت می‌کنید، لازم و ضروری است که از پروتکل‌های توصیه  ‌شده قرنطینه خانگی سازمان‌های حاکمیتی بهداشتی و درمانی محلی و سازمان جهانی بهداشت پیروی کنید. این پروتکل‌ها معمولاً تأکید دارند که بیمار را در خانه نگه دارید و تماس و تعاملات بین او و بقیه اعضای خانواده را محدود کنید؛ البته به جز کسی که وظیفه مراقبت از او را بر عهده دارد. توصیه شده است که بیمارعلاوه بر رعایت بهداشت دست‌ها و نکات مربوط به بهداشت دستگاه تنفسی، در اتاق مخصوص خود و جدا از بقیه اعضای خانواده اقامت داشته باشد و این اتاق باید تهویه مناسبی داشته باشد. ممکن است کودکان بزرگتری که بیمار شده‌اند بتوانند از ماسک تنفسی استفاده کنند تا گسترش بیماری را محدود کنند، اما این امر برای کودکان نوپا و نوزادان اصلاً توصیه نمی‌شود. چرا که ممکن است تنگی نفس داشته باشند و استفاده از ماسک برای آن‌ها ازاردهنده باشد و حتی در صورتی که از آن‌ها غافل شوید می‌تواند نتایج بسیار خطرناکی داشته باشد. اگر پزشک استفاده از ماسک را توصیه کرده است از آشنایی با نحوه صحیح استفاده و دورانداختن ماسک اطمینان حاصل کنید. همچنین سازمان جهانی بهداشت توصیه می‌کند که بیمار از وسایل و ظروفی استفاده کند که با سایر اعضای خانواده مشترک نیستند و پس از استفاده آن‌ها را به طور کامل تمیز کنید. فرزندان شما ممکن است دچار اضطراب و استرس شدیدی بشوند و با شنیدن اخبار پیرامون این ویروس و بیماری دلواپس و نگران شوند. بسیار مهم است به تمام خانواده برای مقابله با این ترس و نگرانی کمک کنید، بعضی توصیه‌های مفیدی که سازمان بهداشت جهانی برای مدیریت خانواده در این شرایط پراسترس مطرح کرده، توسط ما گردآوردی شده است. اگر بیش از حد احساس نگرانی می‌کنید، با متخصصین بهداشت و درمان و یا مشاور، صحبت کنید.
شما با مراجعه به لینک‌های زیر می‌توانید از جزئیات بیشتر جدیدترین نسخه تمام توصیه‌های سازمان جهانی بهداشت آگاه شوید:

https://www.who.int/docs/default-source/coronaviruse/coping-with-stress.pdf?sfvrsn=9845bc3a_8

 

https://www.who.int/docs/default-source/coronaviruse/helping-children-cope-with-stress-print.pdf?sfvrsn=f3a063ff_2 
 

من سرفه می‌کنم، آیا برای محافظت از فرزندم باید از ماسک استفاده کنم؟

اگر سرفه یا عطسه می‌کنید، توصیه می‌شود هنگامی که با فرزند خود در تماس هستید یا به او غذا می‌دهید از ماسک استفاده کنید. اگر از ماسک استفاده می‌کنید، بسیار مهم است که نحوه صحیح و سالم استفاده و دورانداختن آن را بدانید و پس از دورانداختن آن از توصیه‌های مربوط به بهداشت دست‌ها پیروی کنید.
یک راهنمای کامل برای نحوه صحیح استفاده و دورانداختن ماسک و زمانی که باید از ماسک استفاده شود، توسط سازمان جهانی بهداشت تهیه شده است که توصیه می‌کنیم به آن مراجعه کنید.

با مراجعه به لینک‌های زیر می‌توانید از جزئیات بیشتر جدیدترین نسخه تمام توصیه‌های سازمان جهانی بهداشت آگاه شوید:
 

https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public/when-and-how-to-use-masks 
 

آیا محصولات پروبیوتیک می‌توانند به تقویت سیستم ایمنی بدن فرزندم کمک کنند؟

ما در مورد اینکه غذاهای پروبیوتیک یا سایر مکمل‌های تقویت سیستم ایمنی روی کووید ۱۹ چه تأثیری دارند، اطلاعات کافی نداریم، اما می‌دانیم که به طور کلی پروبیوتیک‌ها به داشتن سیستم ایمنی سالم کمک می‌کنند.

آیا ممکن است فرزندم از طریق مصرف محصولات دامی مثل گوشت یا تخم مرغ به کووید ۱۹ مبتلا شود؟

طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی ، کروناویروس‌ها خانواده بزرگی از ویروس‌ها هستند که در بین انسان‌ها و حیوانات شایع‌اند. کووید ۱۹ نیز از این گروه ویروس‌هاست. منشأهای احتمالی حیوانی کووید ۱۹ هنوز توسط سازمان بهداشت جهانی تأیید نشده‌اند، اما رعایت نکات ایمنی توصیه‌ای همیشگی است. سازمان جهانی بهداشت توصیه می‌کند گوشت و شیر خام، تخم مرغ و امعاء و احشاء نپخته حیوانات را با احتیاط جابجا کنید تا از آلوده شدن سایر غذاهای پخته‌شده و خام جلوگیری کنید. همچنین از مصرف محصولات دامی خام و نیم‌پز خودداری کنید. علاوه بر این، از رعایت اصول بهداشت دست‌ها به هنگام حمل و جابجایی این محصولات دامی اطمینان حاصل و از لمس چشم‌ها، دهان و بینی خود خودداری کنید. همچنین همواره از ظروف مجزا برای مواد غذایی خام و پخته‌شده استفاده کنید.

با مراجعه به لینک‌های زیر می‌توانید از جزئیات بیشتر جدیدترین نسخه تمام توصیه‌های سازمان جهانی بهداشت آگاه شوید:
 

https://www.who.int/news-room/q-a-detail/q-a-coronaviruses
 

کووید ۱۹ چه مدت روی سطوح، فعال باقی می‌ماند؟

ما هنوز نمی‌دانیم که کووید ۱۹ روی سطوح مختلف، دقیقاً چه مدت فعال باقی می‌ماند، اما سازمان بهداشت جهانی معتقد است که این زمان می‌تواند در شرایط مختلف (مثل نوع سطح، دما و رطوبت محیط) از چند ساعت تا چند روز متفاوت باشد. بنابراین، بسیار مهم است که هر سطحی را که احتمال آلوده شدن دارد به خوبی تمیز کرده ، به طور منظم از اصول بهداشت دست‌ها پیروی و از لمس چشم‌ها، دهان و بینی خود خودداری کنید، چرا که این سه عضو می‌توانند راه ورود ویروس به بدن شما باشند.
با مراجعه به لینک‌های زیر می‌توانید از جزئیات بیشتر جدیدترین نسخه تمام توصیه‌های سازمان جهانی بهداشت آگاه شوید:


https://www.who.int/news-room/q-a-detail/q-a-coronaviruses  
 

آیا دریافت سفارش‌ها و بسته‌های خرید در خانه امن است؟

تعداد زیادی از مردم این روزها بیش از پیش و برای کاهش خروج از منزل، مواد غذایی و مایحتاج روزانه خود را از طریق اینترنت خریداری می‌کنند. طبیعی است که در مورد احتمال ورود ویروس به خانه از طریق این بسته‌ها نگران باشیم. در مجموع، سازمان جهانی بهداشت دریافت بسته‌ها و سفارش‌ها از مناطق آلوده به کووید ۱۹ را امن می‌داند و معتقد است ریسک اینکه یک فرد آلوده به کووید ۱۹، کالاها را آلوده کرده باشد و شما از طریق بسته‌هایی که در طول حمل شرایط محیطی و دمایی مختلف را تجربه کرده است، به بیماری مبتلا شوید، اندک است.
با وجود این، عقلانی است که همواره پس از حمل بسته‌ها از قواعد بهداشت دست‌ها پیروی کنید.

با مراجعه به لینک‌های زیر می‌توانید از جزئیات بیشتر جدیدترین نسخه تمام توصیه‌های سازمان جهانی بهداشت آگاه شوید:
 

https://www.who.int/news-room/q-a-detail/q-a-coronaviruses
 

جستجو

هنوز محتوای مورد نظر خود را نیافته‌اید؟

موتور جستجوی هوشمند سوالات را امتحان کنید. این موتور جستجو در همه حالات پیشنهادهایی برای شما دارد.