قدرت خواب

همانطور که باتری اسباب بازی کودکتان را برای بازی فردا شارژ می‌کنید، خواب می‌تواند به مغز، بدن و حتی دایره لغات او کمک کند. 

خواب مناسب کودک فواید زیادی برای او دارد. چه چرتی بعد از یک صبح شلوغ و پرتحرک باشد و چه خواب شبانه منظم، این کار باعث می‌شود ذهن و بدن او استراحت کند.
ارتباط بین صحبت کردن و خواب
خوابیدن برای کودک چیزی فراتر از عدم فعالیت است. خواب نقش مثبت و اساسی در تکامل مغز و رشد فیزیکی کودکتان ایفا می‌کند.
شاید متعجب شوید اما تحقیقات اخیر نشان می‌دهند که الگوی خواب کودک در سال‌های اولیه با دایره لغات او در سال‌های بعد مرتبط است. متخصصین می‌گویند تعداد چرت‌هایی که کودکتان در طول روز می‌زند تاثیرات مثبتی بر صحبت کردن و دایره لغات او در سال‌های آینده دارد.

چه مقدار خواب کافی است؟

همه کودکان منحصر به فرد هستند، اما در سن بین ۸ تا ۱۰ ماهگی، کودک شما احتمالا بین ۹ تا ۱۲ ساعت در طول شب می‌خوابد. برخلاف دوران نوزادی، کودک شما اکنون در طول شب می‌خوابد و این بدان معناست که شما نیز استراحت خواهید کرد. با توجه به همه فعالیت‌هایی که کودکتان در طول روز انجام می‌دهد و در کنار مهارت‌های جدیدی که هر روز یاد می‌گیرد، تعجبی ندارد که او برای یک خواب خوب شبانه آماده باشد.
در این سن، کودک شما به طور متوسط روزانه به ۱۵ تا ۱۶ ساعت خواب نیاز دارد که این میزان شامل چرت‌های روزانه و خواب شبانه می‌شود. کودک شما احتمالا ۲ تا ۳ بار در روز با مدت زمان‌های مختلف چرت می‌زند. برخی از کودکان برای ۳۰ دقیقه چرت می‌زنند و در بعضی از آن‌ها این زمان به بیش از ۲ ساعت می‌رسد. ممکن است در زمان چرت زدن با مقاوت کودکتان روبرو شوید که این مساله ممکن است به دلیل این باشد که کودکتان نمی‌خواهد از شما دور شود و یا شاید خسته نیست.

برنامه همیشگی، برنامه همیشگی، برنامه همیشگی

وقتی یک برنامه خواب منظم وجود داشته باشد، کودکان خواب طولانی‌تری دارند. ممکن است برنامه خواب در منزل شما از ساعت ۷ غروب آغاز شود و شامل حمام، داستان یا لالایی و بوسه شب بخیر باشد. هرکاری که عادت کردید انجام بدهید باید بخشی از الگوی شبانه قبل از خواب هر شب باشد.
کودکتان احتمالا تا الان دیگر با برنامه خوابش آشنا شده است و خودش انتخاب می‌کند که داستان را ترجیح می‌دهد یا لالایی!  مانند زمانی که او کوچک‌تر بود، داخل گهواره به او شیشه شیر ندهید. اگر زمانی که کودک خواب آلود ولی بیدار است او را داخل گهواره قرار دهید به او کمک می‌کنید تا یاد بگیرد چگونه بخوابد. (ایده‌های آرام بخش برای خواب می‌خواهید؟ "۱۳ نکته برای داشتن رویاهای شیرین" را مطالعه کنید.) همه این عادت‌ها به کودکتان کمک می‌کنند تا در طول شب بخوابد.
در این سن بیشتر کودکان غلت می‌زنند – پس اگرچه کودکتان را به پشت داخل گهواره قرار داده باشید، مکن صبح او را خوابیده بر روی شکم پیدا کنید. اکنون او می‌تواند تصمیم بگیرد که به پشت بخوابد یا روی شکم.
بیشتر کودکان در طول شب می‌خوابند اما برخی از آن‌ها هنوز چندین بار از خواب بیدار می‌شوند. در این سن اگر او در طول شب از خواب بیدار شود، احتمال کمی دارد که به خاطر گرسنگی باشد. پس اول علت‌های دیگر را بررسی کنید. نوع شیری که در طول روز به کودک می‌دهید این مساله که چند بار در طول شب از خواب بیدار می‌شود را تحت تاثیر قرار نمی‌دهد. تحقیقات نشان می‌دهند کودکان در این سن صرف نظر از نوع تغذیه در طول شب به تعداد مشابهی از خواب بیدار می‌شوند.


اختلالات خواب و راه حل‌ها

اضطراب جدایی
اگر احساس می‌کنید کودکتان تمایل ندارد از شما دور شود، ممکن است شروع به تجربه اضطراب جدایی کرده باشد. یکی از راه‌های کمکی استفاده از یک وسیله جایگزین مانند اسباب بازی یا یک تکه پارچه است که بتوانید با اطمینان آن را داخل گهواره قرار بدهید تا کودک به خواب برود. این کار به کودک کمک می‌کند وقتی شما از او دور هستید، خودش را تسکین بدهد و به سوی مستقل شدن قدم بردارد. یک عروسک نرم و صاف بدون لبه‌های تیز و تکه‌های کوچک که امکان کنده شدن توسط کودک را دارند (مانند دکمه) انتخاب کنید و اطمینان حاصل کنید که پارچه آن ضد حریق باشد.
خواب ناکافی
نداشتن برنامه همیشگی و منظم می‌تواند دلیل خواب ناکافی فرزندتان باشد. بر اساس تحقیقات اخیر، دیر خوابیدن، وجود تلویزیون در اتاق خواب کودک و نداشتن برنامه خواب منظم و همیشگی، همگی باعث کوتاه شدن زمان خواب می‌شوند.
کابوس
از ۸ تا ۱۰ ماهگی، ممکن است کودکتان کابوس ببیند. این مساله ممکن است در حین رویا و خواب – حرکت سریع چشم‌ها – رخ دهد و کودکتان با گریه و آشفته از خواب بیدار شود. در این موقعیت او را آرام کنید، در آغوش بگیرید و به او اطمینان بدهید که شما در کنارش هستید و او در امنیت است.
تشخیص علائم 
اگر کودک شما در طول شب به طور کامل می‌خوابید و اخیرا گاه گاه در طول شب از خواب بیدار می‌شود، فوری به او شیر ندهید. در عوض در ذهنتان به دنبال دلایل بیدار شدن او از خواب باشید. بعد از اینکه مطمئن شدید نیازی به تعویض پوشک ندارد یا بدنش خیلی گرم یا خیلی سرد نیست، از خودتان بپرسید که آیا علائم زیر را دارد:
دندان درآوردن
مریضی (آیا سرما خورده است؟ یا به تازگی واکسن زده است؟)
بهم ریختن نظم برنامه خواب (آیا برنامه خواب همیشگی او دچار تغییر شده است؟)
اتفاقات غیرعادی (آیا امشب چیزی متفاوت است؟ در سفر هستید؟ آیا به تازگی به خانه جدیدی نقل مکان کرده‌اید؟)
رویا (آیا او خواب بدی دیده است؟)
اگر احتمال می‌دهید دندان درآوردن دلیل این مساله است، یک حوله سرد را روی لثه‌هایش بگذارید تا آن‌ها را تسکین دهید. اگر فکر می‌کنید به خاطر هریک از دلایل ذکر شده از خواب بیدار شده‌است او را آرام کنید و اطمینانش را جلب کنید. اگر کودکتان هرگونه نشانه‌ای از بیماری داشت با پزشک خود صحبت کنید.

آیا این مقاله از نظر شما مفید بود؟
  • خیلی ضعیف
  • ضعیف
  • متوسط
  • خوب
  • بسیار خوب

عضو برنامه ۱۰۰۰ روز اول زندگی من شوید

مادر شدن با سؤالات زیادی همراه است. ما اینجا هستیم تا به شما در یافتن پاسخ این سؤالات کمک کنیم.

جستجو

هنوز محتوای مورد نظر خود را نیافته‌اید؟

موتور جستجوی هوشمند سوالات را امتحان کنید. این موتور جستجو در همه حالات پیشنهادهایی برای شما دارد.