Latest Science News

۱۰ گام برای موفقیت در غذا خوردن کنار خانواده

وعده‌های غذایی فرصت بسیار مناسبی برای اعضای خانواده هستند تا دور هم جمع شوند، با هم غذا بخورند و از این با هم بودن لذت ببرند. غذا خوردن در کنار خانواده فوایدی فراتر از ایجاد لحظات تجربه مشترک بین کودک و سایر اعضای خانواده دارد، غذا خوردن در کنار خانواده  می‌تواند عادات تغذیه سالم را به کودک نوپا بیاموزد که این عادات ممکن است در تمام عمر همراهش باشند.
وقتی بحث غذا خوردن کودک نوپا مطرح است، چیزهای کوچک نیز می‌توانند تأثیرات مهم و بزرگی داشته باشند. اطمینان حاصل کنید که از این نکات پیروی می‌کنید و از خودتان بپرسید که آیا این موارد در حال حاضر در مورد وعده‌های غذایی خانوادگی شما صدق می‌کنند یا خیر. اگر از این نکات پیروی کنید، خواهید دید محصولاتی به وعده‌های غذایی خانوادگی‌تان اضافه می‌شوند که این وعده‌ها را سالم‌تر و بهتر می‌کنند و باعث می‌شود همه اعضای خانواده از آن لذت ببرند.
اگر در حال حاضر تمام توصیه‌ها را رعایت می‌کنید باید به شما تبریک گفت، شما به فرزند نوپای خود این فرصت را می‌دهید که در سالم غذا خوردن مستقل شود. اگر هم تاکنون به این توصیه‌ها عمل نمی‌کردید، نگران نباشید. دقت کنید که کدام موارد در وعده‌های غذایی خانوادگی شما از قلم افتاده‌اند و سعی کنید با ایجاد تغییرات کوچک تأثیر مهمی بر عادات غذایی فرزندتان داشته باشید.

۱. اطمینان حاصل کنید تلویزیون و نمایشگرها خاموش هستند و دور از میز غذاخوری قرار دارند تا باعث پرت شدن حواس کودک نشوند.

 

۲. با تعامل با اعضای خانواده یک جو گرم، دلپذیر و دوستانه فراهم کنید.

     

    ۳. اکثر شب‌های هفته را دور هم باشید و غذا را در کنار هم بخورید.

     

    ۴. به نشانه‌های سیری کودک اعتماد کنید و اجازه بدهید خود او تصمیم بگرید که به اندازه کافی غذا خورده است. میزان اشتهای او ممکن است در وعده‌های روزانه متغیر باشد اما معمولاً در وعده‌های غذایی احساس گرسنگی خواهد داشت.

     

    ۵. اگر تاکنون از برنامه غذایی «سالم آغاز کنید، سالم بمانید» پیروی کرده‌اید، احتمالاً فرزند نوپای شما بیشتر غذاهایی را که به او پیشنهاد می‌کنید دوست دارد و غذاهای جدید را نیز امتحان می‌کند. اگر او علاقه‌ای برای تجربه طعم‌های جدید نشان نمی‌دهد برای دریافت راهنمایی به مقاله «چگونه به کودک آموزش دهیم تا غذاها و بافت‌های غذایی جدید را دوست داشته باشد؟» مراجعه کنید.

    ۶. با خوردن همان غذای سالمی که به فرزندتان می‌دهید و نشان دادن حس علاقه‌تان به طعم آن غذا، یک الگوی مناسب برای فرزندتان باشید. هرگز با حالات چهره و یا بیانتان نگویید که غذایی بدمزه است.

     

     

    ۷. سه وعده اصلی غذایی در طول روز و در زمان‌های مشخص به فرزند خود غذا بدهید.

       

      ۸. روزانه یک تا دو میان‌وعده به فرزندتان غذا بدهید. کودک نوپا غالبا نیاز دارد غذا بخورد ولی نیاز ندارد که به صورت مداوم غذا بخورد. بین میان‌وعده‌ها و وعده‌های اصلی غذایی فاصله بیندازید تا او احساس گرسنگی کند.

       

      ۹. در وعده‌های غذایی و بین وعده‌ها به کودک نوشیدنی‌ دهید (مانند آب ). هرگز نوشیدنی‌های حاوی شکر به او ندهید.

       

      ۱۰. در وعده‌های غذایی هر روز، غذاهایی از تمام گروه‌های غذایی میوه‌ها، غلات، لبنیات، گوشت/ماهی/غذاهای پروتئینی و سبزیجات به کودک بدهید.

       

      تبریک می‌گوییم، شما یک وعده غذایی خانوادگی موفق ایجاد کردید! حالا باید تلاش کنید و تا جایی که می‌توانید از این گام‌ها پیروی کنید. با غذا خوردن در کنار خانواده و بودن الگو برای تغذیه سالم، فرزند نوپای شما فواید آن را از حالا تا آینده خواهد دید.

       

       

      آیا این مقاله از نظر شما مفید بود؟
      • خیلی ضعیف
      • ضعیف
      • متوسط
      • خوب
      • بسیار خوب

      عضو برنامه ۱۰۰۰ روز اول زندگی من شوید

      مادر شدن با سؤالات زیادی همراه است. ما اینجا هستیم تا به شما در یافتن پاسخ این سؤالات کمک کنیم.

      جستجو

      هنوز محتوای مورد نظر خود را نیافته‌اید؟

      موتور جستجوی هوشمند سوالات را امتحان کنید. این موتور جستجو در همه حالات پیشنهادهایی برای شما دارد.