۵ ماده مغذی کلیدی برای کودک ۶ تا ۸ ماهه
رشد کودک در یک سال اول زندگی سریعتر از هر دوره دیگری در زندگیاش است. بهطور متوسط، وزن کودک در یک سالگی سه برابر وزن او هنگام تولد است و قد او در حدود ۲۵ سانتیمتر افزایش مییابد. در دوسالگی اندازه مغز او سه برابر لحظه تولد است. به همین دلیل است که اطمینان از دریافت پروتئین کافی در رژیم غذایی کودک بسیار مهم است. وقتی کودک شروع به خوردن غذاهای جامد میکند، چند ماده مغذی وجود دارند که باید برای رشد و تکامل او مدنظر داشته باشید. به فرزندتان غذاهی متنوعی از همه گروههای غذایی را ارائه بدهید و مطمئن شوید که مواد مغذی ضروری زیر را به اندازه کافی دریافت میکند:
• آهن
• زینک (روی)
• کلسیم
• ویتامین D
• ویتامین A
سه ماده معدنی ضروری
شیر مادر به صورت طبیعی آهن کمی دارد. آهن برای برای رشد و تکامل مناسب مغز کودک ضروری است. در پایان ۶ ماهگی ذخایر آهن کودک که از بدو تولد همراهش بوده کاهش مییابد، بنابراین بسیار مهم است که غذاهای سرشار از آهن به او داده شود. آهن به اکسیژنرسانی خون به سراسر بدن نیز کمک میکند. تحقیقات نشان دادهاند که بسیاری از کودکان ۶ تا ۸ ماهه میزان اهن توصیه شده توسط پزشکان را دریافت نمیکنند. عدم دریافت آهن به میزان کافی میتواند به آنمی (کم خونی) منجر شود که باعث خستگی و ضعف میشود. تقریباً ۴۳% کودکان ۶ ماهه تا ۵ ساله در سراسر جهان آنمی دارند؛ یعنی ۲۷۳ میلیون کودک!
کودک شما برای رشد سالم به زینک (روی) احتیاج دارد. زینک نقش اساسی در تقویت سیستم ایمنی کودک و کمک به او برای مبارزه با عفونتها دارد. زینک همچنین برای رشد سلولها و ترمیم آنها ضروری است، ازاینرو یک ماده معدنی ضروری برای کودک در حال رشد به حساب میآید.
کلسیم نیز برای برای شکلگیری استخوانها و دندانها بسیار حیاتی است. کلسیم کمک میکند تا دستگاه عصبی و ماهیچههای کودک به خوبی فعالیت کنند. دریافت کلسیم به مقدار کافی میتواند برای بعضی کودکان در بازه سنی پایان ۶ ماهگی تا ۸ ماهگی چالشبرانگیز باشد، پس بهتر است شیردهی را ادامه داده و در کنار آن غذاهای سرشار از کلسیم را نیز به کودک ارائه دهید.
دو ویتامین مهم
وقتی پوست بدن در معرض آفتاب قرار میگیرد، بدن ویتامین D تولید میکند. ویتامین D برای رشد استخوانها، دندانها و ماهیچهها لازم است. ازآنجاییکه کودک نباید در معرض آفتاب قرار بگیرد و یا باید از کلاه و لوازم حفاظتی در برابر نور آفتاب استفاده کند، بدن او نمیتواند ویتامین D تولید کند و باید آن را از منبع دیگری دریافت کند. آکادمی پزشکان اطفال در آمریکا توصیه میکند کودکانی که از شیر مادر تغذیه میکنند باید مکمل ویتامین D نیز مصرف کنند. عدم دریافت ویتامین D به اندازه کافی میتواند منجر به عدم جذب کافی کافی کلسیم و درنتیجه راشیتیسم (نرمی استخوان که در دوره رشد کودک اتفاق میافتد) شود.
ویتامین A رشد سالم و بینایی را بهبود میدهد و سازمان جهانی بهداشت در مناطقی که کمبود ویتامین A شایع است، برای کودکان از حدود اوایل زندگی تا ۵ سالگی مصرف مکمل ویتامین A را توصیه میکند. در این رابطه حتما با پزشک خود مشورت کنید.
عضو برنامه ۱۰۰۰ روز اول زندگی من شوید
مادر شدن با سؤالات زیادی همراه است. ما اینجا هستیم تا به شما در یافتن پاسخ این سؤالات کمک کنیم.